www.stshh.ba

Switch to desktop Register Login

Dan škole

U Srednjoj tehničkoj školi „ Hasib Hadžović“ u Goraždu brojnim događajima obilježen je značajan jubilej - 55 godina postojanja i rada.

Uz školsko takmičenje iz programa građanskog obrazovanja „ Civitas“ đaci i zaposleni u ovoj školi, jubilej su obilježili i sportskim takmičenjima u odbojci i rukometu.

Posebno zanimljiv i vrijedan dio programa obilježavanja Dana škole je Dan otvorenih vrata u okviru koga učenici i profesori škole, đacima goraždanskih osnovnih škola prezentovali rad škole i zanimanja koja se u okviru nje izučavaju.

Prezentacija se održava svake godine, uz Dan škole i ima veoma važnu ulogu prilikom odlučivanja učenika i učenica osnovnih škola šta će po završetku osnovnog obrazovanja nastaviti da izučavaju u nastavku školovanja.

I na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata uvjerili smo se u izražene inovativnost i kreativnost đaka i profesora ove škole, pa je bilo razumljivo interesovanje osnovaca za njihove prezentacije zanimanja.

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća, u prisustvu brojnih zvanica iz zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde, kantonalnog pedagoškog zavoda, nekadašnjih đaka škole i prosvjetnih radnika iz drugih škola u BPK Goražde, predstavljeni su rezultati koje su, u brojnim oblastima stvaralaštva, u prethodnoj školskoj godini ostvarila STŠ „ Hasib Hadžović“, njeni đaci i profesori.

Čestitke su povodom Dana škole uputili resorni ministar Damir Žuga, đak II generacije škole Jusuf Hubjer i direktor škole Muhamed Pleh.

Žuga i Hubjer su posebno istakli značaj Srednje tehničke škole za privredu Goražda i kantona uopšte i kontinuitet uspješnih rezultata koje đaci škole postižu u školovanju ali i na brojnim takmičenjima obrazovnog, kulturnog i sportskog karaktera. Na svečanosti su u kulturno umjetničkom dijelu programa učestvovali đaci škole.

U školsku godinu koja je u toku, u školu su upisana 453 đaka, razvrstana u 17 odjeljenja, odnosno 7 struka i 14 stručnih zvanja.

-Mi u kontinuitetu nastojimo da upisna politika bude u skladu sa potrebama privrede. Pozivam i ovaj put i organe vlasti i privrednike da podrže našu školu u svakom pogledu. Jer, mnogo puta je rečeno: ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Ja ću dodati – ulaganje u Srednju tehničku školu je ulaganje u budućnost Bosansko podrinjskog kantona – rekao je ovom prilikom Muhamed Pleh.

Klix.ba

Copyright J.U. Srednja tehnička škola Hasib Hadžović Goražde 2016 Sva prava zadržana

Top Desktop version